VACATURE
ORDE VAN HINGENE
© Orde van Hingene 2014 - DISCLAIMER

Wij zoeken extra bestuursleden en vaste medewerkers

Een nieuwe uitdaging?

Zinvolle tijdsbesteding in een socio-culturele en erfgoedkundige organisatie?

En bent u innovatief; Dan is een bestuursfunctie wat voor u!

De ‘Orde van Hingene’ is namelijk op zoek naar bestuursleden en vaste medewerkers!

Onze Erfgoedkundige vereniging beschikt over een schat aan materiaal over de (deel)gemeente Hingene, met zijn dorpskernen Hingene-centrum, Wintam en Eikevliet. Al dit materiaal is opgeslagen in ons archief en de online beeldbank op onze website, waar we al veel waardering voor gekregen hebben. Al beseffen wij goed dat de beeldbank nog steeds voor verbetering vatbaar is. Maar er is nog veel meer: digitaliseren van foto’s, documenten en filmmateriaal, opstellen van teksten over dorpsgerelateerde thema’s, verzamelen van postkaarten, rouwprenten en –brieven en ga zo maar door. Ook hebben wij een zeer actieve werking met het organiseren van tentoonstellingen, het organiseren van busreizen, het helpen van persoonlijke verzoeken van sympathisanten, enz. Naast dit organiseren wij jaarlijks onze ledenbarbecue, onderhouden wij contacten met andere heemkundige kringen en socio- culturele organisaties, zoeken wij doelgerichte marketing en werken deze verder uit, enz. Kortom: je merkt dat er heel wat te beleven en te doen valt in een vereniging zoals de onze en alle hulp is meer dan welkom!

Wij verwachten van een bestuurslid dat hij/zij:

Bereid is om regelmatig vergaderingen bij te wonen. Het bestuur vergadert 1x per maand (voorlaatste vrijdag van de maand) van 19u30 tot 22u00 (kan uitlopen, maar we proberen ons eraan te houden). Een teamplayer is. Lid is of bereid lid te worden (zie lidmaatschap ). Een gezonde interesse in heemkunde is geen noodzaak, maar handig meegenomen.

Wij verwachten van een vaste medewerker dat hij/zij:

Bereid is om eventueel werkvergaderingen bij te wonen. Dit zal enkel gebeuren voorafgaand een groot evenement zoals onze expo. Een teamplayer is, maar ook zelfstandig kan werken. Lid is of bereid lid te worden (zie lidmaatschap ). De handen uit de mouwen wil steken. Dus: heb je zin om toe te treden tot het bestuur van de Orde van Hingene? Of heb je gewoon zin om éénmalig of af en toe te helpen, bijvoorbeeld met het aanvullen en beheren van de collectie, het schrijven van tekstjes, het maken of scannen van foto’s, het aanleveren van ideeën, het begeleiden van activiteiten, …? Neem dan zeker even contact op via eenhartvoorhingene@gmail.com Niet twijfelen, gewoon doen! Wil je eerst nog wat extra informatie, stuur ons dan een mailtje en wij beantwoorden jouw vraag.